Ontwerp

De Blauwe Beek Oploo nog steeds niet van start

Team Lokaal was erg blij toen op 18 November 2021 het bestemmingsplan Blauwe Beek in Oploo werd vastgesteld. Dit betekende eindelijk perspectief voor woningzoekenden in en rondom het dorp.

Op de website van de projectontwikkelaar zijn we vervolgens op 1 februari voor het laatst geïnformeerd. ‘’Het is bijna zover!’’ Staat daar. Echter is er tot op heden geen verdere berichtgeving via de officiële kanalen meer geweest. Bij navraag aan de projectontwikkelaar zelf geeft deze aan dat ze erg graag van start willen met bouwrijp maken, verkopen, bouwen etc. maar dat de gemeente verdere vooruitgang op dit moment tegenhoud. Waarom doet de gemeente dit?

Team Lokaal is erg benieuw waarom er sinds vaststelling van het project al meer dan een jaar geen schot in de zaak zit. Op deze manier blijft de grote woningbouwambitie van de gemeente slechts een ambitie. En daarom stellen we vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders, om erachter te komen waarom er vertraging is en om ervoor te zorgen dat woningzoekenden in Oploo en omstreken weer duidelijkheid en perspectief kunnen krijgen.

We wachten de antwoorden hoopvol af, maar nog liever zien we een positief nieuwsbericht vanuit de projectontwikkelaar dat ze aan de slag mogen!

Jan van Riet
Raadslid Team Lokaal