Team Lokaal vindt verkeersveiligheid erg belangrijk. Zeker nu het aantal ongevallen weer stijgt.

Omdat verkeersveiligheid zo belangrijk is hoort het ook een plek te krijgen in het regionale veiligheidsplan. In het veiligheidsplan van Oost-Brabant is fysieke veiligheid waaronder verkeersveiligheid bewust niet opgenomen in dat plan. Daar is Team Lokaal het niet mee eens en daarom geven we een zienswijze bij dat regionale veiligheidsplan. Niet alleen wij vinden dat, er zijn ook diverse onderzoeken waarin dit aanbevolen wordt. Een integrale aanpak van veiligheid waarin verkeersveiligheid ook een plek heeft daar doen we dit voor.

Verkeersveiligheid is ook niet los te zien van andere veiligheidsaspecten zoals handhaving door de politie of het gedrag van verkeershufters. Verkeershufters laten vaak ook op andere terreinen ongewenst gedrag zien. Ook verdovende middelen en alcohol misbruik gebeurt niet alleen in het verkeer maar ook op andere plekken en vice versa.

We hopen en houden in de gaten of onze oproep opgenomen wordt in het regionale veiligheidsplan, dat is nog even afwachten. Helaas heeft de stemming geen meerderheid gehaald.

Marcel van den Elzen
Raadslid Team Lokaal