Team Lokaal Fietsverbinding Land van Cuijk – Cuijk/Gennep – Wesel (Duits Lijntje)

Marcel van den Elzen heeft vanuit Algemeen Belang ’90, één van de voorlopers van Team Lokaal, een paar jaar geleden een motie in de gemeente Mill & Sint Hubert ingebracht om de fietsverbinding van Uden via Mill naar Cuijk/Gennep sterk te verbeteren. Een fietsverbinding “Duits Lijntje” die in grote lijnen de kernen verbind die ook door het Duits Lijntje waren verbonden. Een fietsverbinding om de kernen te verbinden maar die niet letterlijk het hele oude spoortracé volgt, dat zou te veel schade aan de ondertussen ontwikkelde natuur toe kunnen brengen.

Ook in de nieuwe gemeente Land van Cuijk en op andere mogelijke plekken heeft Marcel niet nagelaten om deze fietsverbinding onder de aandacht te brengen. Nu is een verder onderzoek naar deze verbinding weer een stapje dichterbij gekomen omdat deze ook opgenomen is in het Euregio Rhein – Waal  mobiliteitsplan. Daarin zijn een paar grensoverschrijdende fietsverbindingen opgenomen waar dit er één van is.

Team Lokaal draagt lopen en fietsen een warm hart toe. Goede comfortabele fietsverbindingen zijn belangrijk, daar blijven we ons graag en overtuigd voor inzetten.