Als je jong bent wil je meedenken en meepraten over hoe jouw toekomst eruit gaat zien. Je woont in de gemeente Land van Cuijk en ervaart dat jongeren te weinig betrokken zijn in de politiek waar keuzes gemaakt worden die voor jou en andere jongeren van belang zijn.

Een aantal jongeren wil hier verandering in brengen en daarom is het initiatief genomen om een politieke jongerenafdeling van Team Lokaal op te richten.

We stellen de jongeren aan je voor:

Djustin Coolen is 16 jaar en woont in Cuijk:

‘Waarom ik zo enthousiast ben over politiek? Het is gewoon fijn om betrokken te zijn bij het vormgeven van onze toekomst toch? Als jongere in het Land van Cuijk zie ik veel mogelijkheden, maar ook uitdagingen die we moeten aanpakken. En aan dat proces wil ik mijn steentje bijdragen. Eén van mijn belangrijkste punten? Woningen en gelijke kansen. Een fatsoenlijke plek om te wonen en gelijke kansen voor iedereen zijn essentieel voor onze gemeente. Elke jongere verdient het om zijn of haar dromen na te jagen.

Maar laten we ook niet vergeten over onderwijs te praten. Dat is de sleutel tot groei. Ik pleit voor goed onderwijs dat voor iedereen toegankelijk is, ongeacht achtergrond of portemonnee. Waarom ben ik zo enthousiast over politiek? Omdat het de plek is waar we samen kunnen werken aan een betere toekomst. Het is waar ik mijn stem laat horen.

Dit doe ik graag samen met de andere leden van Jong Team Lokaal!’

Laura Peters is 19 jaar en woont in Linden:

‘De politiek interesseert me omdat ik het belangrijk vind dat jongeren ook hun stem kunnen laten horen. Ik hoop dat wij als Jong Team Lokaal samen een mooie toekomst op kunnen bouwen voor jongeren, maar ook voor alle inwoners in het Land van Cuijk.’

Shwet Kambli is 16 jaar en woont in Boxmeer:

‘Politieke interesse is belangrijk omdat het helpt bij het begrijpen van hoe beslissingen die ons dagelijks leven beïnvloeden worden genomen. Door betrokken te zijn bij de politiek, kunnen we onze stem laten horen en bijdragen aan positieve veranderingen in de samenleving. Daarnaast bevordert het politieke bewustzijn een kritische houding tegenover beleid en bestuur.

Een punt dat ik heel belangrijk vind, is gelijke kansen voor iedereen, ongeacht achtergrond of sociaaleconomische status. Dit is waarom ik lid wil worden van Jong Team Lokaal.’

Sarah Brussel is 17 jaar en komt uit Beers:

‘De laatste jaren leer ik steeds meer over de politiek op school en via het nieuws. Ik vind het super interessant om me erin te verdiepen en ook zelf erover na te denken wat ik echt belangrijk vind. Welk onderwerp mij altijd al het meeste aansprak is het milieu, om samen een betere leefomgeving te creëren in gemeente Land van Cuijk.’

Wil jij dus leren hoe de politiek werkt, of wil je zelf met politiek aan de slag? Dan ben je van harte welkom bij Jong Team Lokaal, de politieke jongerenorganisatie van Team Lokaal.

Elke eerste dinsdag van de maand komen we bij elkaar en bespreken we welke onderwerpen voor jongeren van belang zijn en worden we betrokken bij het gemeentelijk beleid van het Land van Cuijk. En het is ook een gezellige club jongeren, waar je na een goed politiek gesprek vrienden maakt.

Wil je ook meedoen? Mail naar info@teamlokaal.nl en geef je op!