Zaterdag 25 Juni was immers de Nederlandse veteranendag en werd in Beugen net als vorig jaar de bijbehorende Veteranenvlag gehesen. Samen met de nationale driekleur.

,,Voor alle vrijheidsstrijders”, zei René Nouwen van het comité PinPoint zaterdag in zijn korte toespraak. ,,Want alle veteranen zijn immers vrijheidsstrijders. Blauwe baret of niet, ze zijn voor de vrijheid uitgezonden geweest. En we weten ook allemaal dat vrijheid niet zo vanzelfsprekend is.”

Nouwen zei ook blij te zijn met de excuses die premier Mark Rutte onlangs maakte richting de Dutchbatters, de Nederlandse militairen die betroken waren geweest bij de Val van Srebrenica, 27 jaar geleden. ,,De militairen die daar waren verdienen de eer die ze nu gekregen hebben”, aldus Nouwen. 

Ook veteranen die op missie zijn geweest in Zuid-Afghanistan, werden door Nouwen aangehaald. Onder hen soldaten uit de gemeente Land van Cuijk. Die waren zaterdag in Den Haag om uit handen van koning Willem-Alexander een onderscheiding in ontvangst te nemen. 

Nouwen: ,,Wij, comité Pinpoint, feliciteren de veteranen met deze welverdiende onderscheiding en hopen dat zij volgend jaar hier in Beugen weer aanwezig zijn.” 

Team Lokaal bedankt René Nouwen en het comité Pinpoint voor hun inzet afgelopen zaterdag!