De heer van den Elzen was vanaf de oprichting in 1990 betrokken bij de politieke partij Algemeen Belang ’90 in Mill en Sint Hubert. Hij is vele jaren bestuurslid, vicevoorzitter en later penningmeester geweest. Vanaf de start in 2006 is hij betrokken bij het Senioren Hobby Centrum. Vanaf 2012 is hij actief als lid van het platform Ontdek Mill. Hij brengt ook vanaf 2013 met een groep vrijwilligers de warme maaltijd voor “tafeltje dekje” rond. Vanaf 2013 schrijft hij om de week een column in ‘De Neije Krant. Eveneens heeft hij van 2015 tot 2017 als vrijwilliger een grote rol gespeeld bij de realisatie van het vernieuwde Acaciahof met daarin de nieuw te bouwen Mariakapel.

Pieter is een betrokken lid van Team Lokaal. Als er iets gedaan moet worden kunnen we altijd een beroep op hem doen. Vooral tijdens de campagnes van Algemeen Belang ’90 en nu Team Lokaal is hij druk in de weer om onze borden en spandoeken op te hangen. Dit deed hij jarenlang met zijn oranje Mercedes oldtimer vrachtwagen en tegenwoordig met een oldtimer Landrover. Niet alleen voor ons zette hij zich in, maar voor allerlei verenigingen in de wijde regio waar iets vervoerd of getakeld moest worden. Team Lokaal is erg blij met zulke leden die zich inzetten voor onze vereniging en een handje, zeg maar hand, toesteken daar waar dat nodig is. Een meer dan terechte onderscheiding!

En uiteraard ook alle andere gedecoreerden heel erg gefeliciteerd en bedankt voor al het goede werk!