Vandaag heeft Team Lokaal raadslid Erik van Daal samen met Monique van Loon namens Dorpsraad Sint Hubert en collega gemeenteraadslid Hans Vermeulen de estafettelopers uit Gassel met het vredesvuur mogen verwelkomen in Sint Hubert. Het vuur werd overgedragen aan drie Sint Hubertse lopers en twee fietsers met de duofiets van De Zorgschakel. Zij hebben het vuur naar Sint Anthonis gebracht.

Gisteren om 24.00 uur is het vredesvuur traditiegetrouw in Wageningen ontstoken waarna het door estafettelopers werd gebracht naar ruim 80 gemeenten in ons land. De gemeente Land van Cuijk is een van deze gemeenten. Vanmiddag eindigt het vuur in Overloon.

Het is goed om op een dag als deze extra stil te staan bij het feit dat vrijheid, vrede en veiligheid niet vanzelfsprekend is. Zeker als je kijkt naar de trieste actualiteit in Oekraïne.