Team Lokaal heeft samen met een aantal andere partijen een motie ingediend om de gemeente te laten onderzoeken of er een fietsbrug over de Raam kan komen als alternatief voor de drukke, smalle brug in de Stoofweg. Omdat de basisscholen samen in 1 nieuw gebouw zijn komen zitten aan de zuidzijde van de Raam, moeten veel kinderen over de Stoofweg om de Raam over te steken.

Verkeersveiligheid gaat ons allemaal aan. Een verkeersslachtoffer wordt niet alleen zelf betrokken, maar de mensen daar omheen merken de, soms verschrikkelijke, gevolgen. Voor Team Lokaal is dat meer dan voldoende aanleiding om er tijd en energie in te steken. Het is ook iets waar de gemeente vaak grote invloed op heeft, al zit een flinke verantwoording bij de verkeersdeelnemers zelf.

Als raadslid kun je alle stukken lezen maar een bezoek op locatie maakt het vaak veel duidelijker. Daarom zijn commissie- en raadsleden van Team Lokaal geregeld op locatie om zo een goed beeld te krijgen en betere besluiten te kunnen nemen.

Partij LPG informeerde ons over het voornemen tot een motie over de fietsbrug. Op ons verzoek wilde LPG ons graag rondleiden door het gebied en informatie over de geschiedenis van de fietsbrug over de Raam. De verkeersonveiligheid van de Stoofweg is ons snel duidelijk geworden. Te snel rijdende auto’s over een best wel smalle brug waar fietsers samen met die auto’s over heen moeten. Een alternatieve (fiets)brug over de Raam is hiervoor een goede oplossing. Samen met de ontwikkeling van het oude Visio terrein kan dit een mooie combinatie opleveren. Niet alleen een verkeersveilige route naar de school, maar ook een kortere route van een paar woonwijken naar het centrum. Daarnaast kan het mooie groene gebied rondom de Raam dan ook beter gebruikt worden voor “ommetjes”, wandelingen vlakbij huis.

Zo’n bezoek aan een locatie geeft een veel duidelijker beeld dan tekeningen en tekst. Zeker als je daar dan achtergrond informatie bij krijgt van iemand die het gebied en de geschiedenis daarover in de gemeenteraad kent. Erg fijn als collega raadsleden er de tijd in steken om je mee te nemen door een gebied. Al met al voldoende aanleiding voor ons om samen met met andere partijen deze motie in te dienen en het college dit te laten onderzoeken.

Namens Team Lokaal, Marcel van den Elzen