Het jaar 2024 is al weer een tijd geleden gestart. We hopen dat dit nieuwe jaar iedereen zal brengen waarop men hoopt. Als we terugblikken heeft Team Lokaal de afgelopen twee jaar niet stilgezeten. Zo moest van alle oude gemeenten een gezamenlijke grote gemeente gemaakt worden. Dat is zeker geen gemakkelijke opgave, want elke gemeente heeft zo zijn eigen regels en gebruiken. Gelukkig kunnen we zeggen dat deze harmonisatie al behoorlijk goed gelukt is.

Een mooie stap die de nieuwe gemeente Land van Cuijk hierin heeft gezet is de nieuwe subsidieverordening. De vele subsidies moesten opnieuw bekeken worden. Team Lokaal vindt de leefbaarheid en sociale samenhang in de vele dorpen heel belangrijk. Tijdens de verkiezingen hebben we als speerpunt gehad om de hoogste subsidiebedragen na te streven. Na inspanning van onze wethouder Willy Hendriks is dit ook nagenoeg voor alle verenigingen gelukt en gaan ze er dus financieel flink op vooruit. Waar dit niet het geval is, staat de gemeente open voor ondersteuning.

In 2024 zijn er ook weer genoeg zaken die onze aandacht vragen, zoals het onderwerp bouwen. Op dit moment is dat erg duur en daarom vindt Team Lokaal dat er gekeken moeten worden naar alternatieve bouwmogelijkheden.  We willen goedkoper bouwen, maar vooral ook sneller! Procedures duren nu veel te lang, waardoor er te weinig perspectief is. Toon meer lef en durf ook eens de provincie uit te dagen!

We hebben in 2023 vele vergaderuren gehad om te overleggen met andere partijen over al deze en andere zaken. Ook in 2024 zullen er nog vele belangrijke vergaderingen en beslissingen volgen. We gaan als Team Lokaal ons best doen om ook het komende jaar de schouders er onder te zetten om te werken aan belangrijke zaken die op de agenda van de gemeente Land van Cuijk staan.

Wilt u meepraten? Word dan lid van Team lokaal. Om meer te weten te komen over waar we ons mee bezighouden kunt u de vele commissie- en raadsvergaderingen live volgen. Ga hiervoor naar de website van de gemeente Land van Cuijk. Neem ook zeker een kijkje op onze website www.teamlokaal.nl