Team Lokaal verzoekt om naamsverandering Maaslijn: Spoor Bijster

De Maaslijn, station Boxmeer

Team Lokaal las vanochtend in de media dat Wethouder Maas namens de gemeente Land van Cuijk een brief gaat schrijven aan staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat  na een overleg met ProRail. In die brief wil ze het belang en de urgentie van verbeteringen aan de Maaslijn nogmaals benadrukken. De ‘’Maaslijn’’ is de spoorlijn tussen Nijmegen en Roermond, met stations in onder andere Vierlingsbeek, Boxmeer en Cuijk.

‘’Wij hebben tijdens het overleg wederom de urgentie van de Maaslijn voor onze gemeente en de regio benadrukt en uitgesproken dat verdere vertraging van de uitvoering voor ons geen optie is.” Aldus Wethouder Maas, portefeuillehouder openbaar vervoer.

Wethouder Antoinette Maas (GroenLinks/PVDA)

Team Lokaal heeft in het licht van deze brief vanmiddag een spoedvergadering gehouden en besloten de wethouder te vragen om inderdaad de staatssecretaris te schrijven om de dreigende vertraging af te wenden, maar ook om een naamsverandering van het traject door te laten voeren. De spoorlijn zou eigenlijk in 2021 al een kwaliteitsinjectie hebben gehad, maar keer op keer zijn er vertragingen en dwarsliggers.
‘’We vermoeden dat ze het bij het ministerie gewoon niet allemaal meer op een rijtje hebben, of om in spoorwegtermen te blijven: de rails niet helemaal recht meer hebben liggen.’’

Hoe die naamsverandering volgens Team Lokaal dan moet zijn?
‘’ Wat ons betreft: Spoor bijster.’’

Nieuwsbericht namens de fractie van Team Lokaal 1 April 2023

Zie het krantenartikel hieronder:
https://www.gelderlander.nl/land-van-cuijk/maaslijn-hoogste-prioriteit-zegt-prorail-toch-brief-land-van-cuijk-naar-staatssecretaris~ab23ad5e/