Jaren geleden werd er binnen de oude gemeente Cuijk na veel bloed, zweet en tranen beslist dat er een rondweg kwam en dat hierna de Kerkstraat een facelift zou krijgen. Dat het bloed, zweet en vooral ook tranen gekost heeft, schrijf ik niet voor niets!! Iedereen had er zijn eigen mening over. Meningen lagen ook mijlenver uit elkaar. Ook in de politiek ging dit allemaal niet zonder slag of stoot. Gelukkig kwam de rondweg er en gelukkig krijgen we ook een hele mooie Kerkstraat. Een Kerkstraat waarbij iedereen zijn zegje heeft kunnen doen en zijn wens kenbaar heeft kunnen maken. Alles werd gedaan om hier dan ook aan te voldoen. Ook de criticasters kwamen veelvuldig aan het woord. Ik kan me niet herinneren dat er ergens zoveel bijeenkomsten zijn geweest als over het “Project Kerkstraat”. Tot op het laatst was er, vooral via sociale media, paniek over de afwatering en was er paniek bij een Dorpsraadvergadering omdat de Kerkstraat enkele centimeters breder werd dan op eerdere tekeningen aangegeven. Mensen, geloof me; de projectontwikkelaars weten heus wel wat ze doen dus die paniek was nergens voor nodig. En zie!! Wat krijgen we een mooie straat!! Als dadelijk het een en ander aangeplant is krijgen we, eerlijk waar, de mooiste straat van de Gemeente Land van Cuijk. Ik hoor louter lovende woorden en nog mooier; ik hoor de criticasters niet meer!!

Vaak wordt er ook geklaagd over de communicatie. Ik moet toegeven dat er dit bij veel projecten ook aan schort. Maar niet bij “Project Kerkstraat”. De communicatie richting dorpsbewoners vond ik althans helemaal prima. Iedereen die wilde kon zich abonneren op de appgroep “Centrumplan Haps”. In deze appgroep werd je voor 95% goed op de hoogte gehouden van de vorderingen, de problemen en de wegafsluitingen. Dit was top!! Natuurlijk zijn er ook hier mensen die wat kritiek op de communicatie hebben maar mensen, kom op!! Tel je zegeningen en geniet straks van een hele mooie straat.

Complimenten aan iedereen die aan de vernieuwde Kerkstraat meegewerkt heeft, zowel in de politiek als in het project, als in de uitvoering. Jullie hebben er een geweldige straat van gemaakt. Bedankt!!!

Corné Tak

Team Lokaal