Zowel in Katwijk als Landhorst liggen plannen klaar om op eigen initiatief een ontmoetingsruimte te realiseren. Aan de gemeente wordt een eenmalig krediet gevraagd voor de realisatie van deze voorziening. Hierbij investeert de gemeente en is het dorp verantwoordelijk voor de exploitatie.  In Katwijk wil de dorpsraad het voormalig café Van Kempen omvormen tot ontmoetingsruimte en is ze bereid om deze zelfstandig te kopen, beheren en te exploiteren. Team Lokaal vindt dat er een mooi plan is uitgewerkt en staat positief tegenover het verstrekken van het krediet. Op dit moment staat de leefbaarheid in het dorp onder druk doordat verenigingen nergens heen kunnen. Er is dus enige haast geboden. Eerder zijn plannen om de kerk als ontmoetingsruimte te gebruiken verworpen, omdat deze niet zodoende verbouwd of aangepast kon worden om functioneel te kunnen zijn. Bovendien is de kerk een monumentaal pand met monumentale bomen en zou het verstrekken van vergunningen hierdoor nog jaren kunnen duren.

Gelukkig bleek Café Van Kempen wel geschikt om te verbouwen en aan te passen. De familie van Kempen was zelfs bereid om het pand een jaar uit de verkoop te halen om het dorp de mogelijkheid te bieden het gebouw te kopen. Dat het hele dorp achter dit plan staat, blijkt uit het feit dat al veel inwoners zich aangemeld hebben als vrijwilliger. Daarnaast laat het plan een realistische begroting en reële exploitatie zien. Naast Team Lokaal zijn ook de andere partijen het erover eens dat het een goed voorstel is van de dorpsraad en dat Katwijk een plek nodig heeft om samen te komen. Wethouder Willy Hendriks is blij met de steun en vindt het een compliment aan de initiatiefgroep.

Ook Landhorst vraagt een krediet aan voor de realisatie van MFA Landhorst. Ook dit plan wordt positief ontvangen door alle partijen. Twijfels over een exploitatiebegroting die gebaseerd is op het stoppen van een nabijgelegen horecacentrum worden weerlegt door wethouder Willy Hendriks. Zij verklaart dat de exploitatie ook rond is als Café Partycentrum Buitenlust niet zou sluiten. Ze is blij dat de opknapping van het MFA die al in de voormalig gemeente Sint Anthonis is toegezegd, nu definitief wordt.

Vanwege de grote overeenstemming bij alle partijen voor de plannen van Katwijk en Landhorst worden beide zaken als hamerstuk behandeld in de aankomende raadsvergadering. Wij als Team Lokaal vinden leefbaarheid een erg belangrijk punt en zijn daarom erg blij met deze besluiten! De gemeenteraad neemt hierbij een unanieme beslissing om de leefbaarheid duurzaam te vergroten zonder dat er allerlei partijpolitiek aan te pas is gekomen. Géén onrust in de media en géén partijen die tegenover elkaar staan, maar een blijk van vertrouwen vanuit de gemeente. Een samenleving die samen de schouders eronder zet. Precies zoals Team Lokaal het wil zien: realistische plannen, gedragen door de bevolking en betaalbaar voor de gemeente. Zo komen we als gemeente Land van Cuijk weer een stap dichter bij de realisatie van een ontmoetingsplek in al onze 33 kernen.